swingersliv.blogg.se

Vår resa från nyfikna till swingers...

Att vara lyhörd.

Kategori: Allmänt

 

Han skriver. 

 

Alla som har levt eller lever i en relation inser vikten av att vara lyhörd över varandras önskningar och kommentarer.

Att ignorera så lite som den minsta önskningen är att riskera något som är extremt svårt att reparera senare.

Vissa kanske vill riskera relationen, eller så är man så säker på att den andre inte kommer att lämna att man slutat bry sig av ren lättja. Oavsett vad så är det ett medvetet val att ignorera en annan människas önskan. Om det senare innebär konsekvenser så kan man inte komma och gnälla.

Jag är övertygad om att alla i ett par kan ge den andre precis vad han eller hon egentligen vill ha. Kanske inte ordagrant om någon önskar ett slott eller något annat som plånboken eller tiden inte möjliggör, men alla kan göra ett försök om man verkligen bryr sig.

Det finns få människor som är så korkade att de tror att alla önskningar skall serveras på ett silverfat exakt som man vill ha det. Dock handlar det mer om en känsla än det praktiska önskemålet.

Ibland kan det handla om riktigt stora frågor som inte ens går att lösa kortsiktigt, men det går alltid att lyssna och ta saker på fullaste allvar.

När en annan människa väljer att avsluta en relation på grund av att han eller hon känner sig åsidosatt, är det inte möjligt att reparera längre. Förändringarna som krävs blir för stora för att båda skall orka genomföra dem. Kanske stannar man vid varandras sida för att det är enklast så, eller att man bara är rädd. Men det lär alltid finnas kvar en bitter känsla.

Jag älskar att kunna berätta för min Prinsessa vad jag vill ha. Hon tar alltid mina önskningar på fullaste allvar och lyssnar för det mesta till punkt. Bara detta gör mig nöjd med allt jag har. Om jag har något sexuellt önskemål så vet jag att hon skulle göra det för mig.

Att säga nej till en annan människas önskan om ett sexliv (sexvägran) innebär ett slut förr eller senare. En man måste naturligtvis vara tillräcklig man för att inse att hans kvinna inte är speciellt intresserad av sex i kombination med graviditet , förlossning och spädbarnstiden. Men det är inte detta jag skriver om. Det handlar inte om periodvisa svackor, utan när den andre har slutat bry sig.

Det handlar om de män och kvinnor som väljer bort sex med förklaringen att de inte är intresserade av sex. De som inte bryr sig att deras respektiver aldrig får känna känslan av att bli helt sexuellt tillfredsställd. De män och kvinnor som väljer att lägga in ett veto mot sex och menar på att ”jag är inte hungrig, därför får du inte äta”.

Detta innebär att den ena parten blir ”nöjd” medan den andra parten trånar efter något som bara han eller hennes respektive kan ge.

Skulle nu den som saknar sex ta vad han eller hon vill ha, så kallas detta våldtäkt och är straffbart även om man är gifta. Så det enda han eller hon kan göra är att antingen acceptera ett sexlöst liv, lämna relationen och söka upp någon annan eller vara otrogen.

Det finns till och med den som vägrar sina respektive sex, men också låtsas bli kränkta av att han eller hon använder porr som hjälpmedel under onani. Detta ser jag som misshandel.

Inget av dessa situationer kommer att skapa en trygg och respektfull relation där det handlar om att ge för att få. Relationen kommer att bygga på ironi, ilska, orättvisa och förmodligen misstänksamhet.

I min enkla värld fungerar det så att om inte sexlivet fungerar så har man två val. Antingen fixar man till det eller så går man skilda vägar. Att vägra någon sex, men ändå kräva trohet är rena rama egoismen.

Om man tittar på alla dessa profiler på BC där en singelkille/-tjej söker äventyr trots att deras profil talar om att de är gifta eller sambo, så kan man undra hur många av dessa människor är nekade sex hemma? Hur många av dessa nekar själva sina respektive sex hemma? Det är naturligtvis omöjligt att säga.

Dock är det ledsamt att det finns så många som inte bryr sig…

Kommentarer


Kommentera inlägget här: