swingersliv.blogg.se

Vår resa från nyfikna till swingers...

Dåliga råd

Kategori: Allmänt

Prinsessan skriver.

Jag är lite irriterad idag. Anledningen till det är inte bara att jag är plågsamt kåt. Jag har även ledsnat ut fullständigt på en viss mans råd till undrande kvinnor.

Denna mupp sitter i en sk. "manspanel" i en av de stora kvällstidningarna och ger förtvivlade kvinnor extremt dåliga råd. De andra tre männen i panelen ger alltid förhållandevis realistiska råd, medans denna jöns är totalt väck.

En asexuell kvinna vars man är förtvivlad och olycklig över hennes villkorslösa olust till sexuell gemenskap, skriver och undrar om hon gör rätt i att fortsätta relationen då hon inser att hon aldrig kan göra sin sambo lycklig. Frågan är i allra högsta grad relevant och tyder på en hög grad av emapti till honom och hans frustration. Hon har erbjudit honom möjligheten att skaffa sex vid sidan om, men det är erbjudande han inte nappat på och/eller förstått seriositeten av.

Tre av männen föreslår separation, rådgivning eller att hon gör tydligt för mannen att en älskarinna till honom är helt okej. Den fjärde, idioten menar att en älskarinna alltid är ett svek mot hela relationen oavsett vad de båda involverade tycker....

En annan kvinna har en man som förälskat sig i sin ryska nätdejt. Tre av männen konstaterar att det är läge att sätta hårt mot hårt, att be honom flytta osv. Den fjärde, idioten menar att det ALDRIG är en kvinnas fel att en man är otrogen...

Vilken planet kommer han ifrån?

Hur kan man säga att den bedragna (man eller kvinna) ALDRIG har ett ansvar för att relationen går åt helvete? Hur kan man säga att en älskarinna ALLTID är ett svek?

Ska man syssla med rådgivning bör man väl kunna vara aningens mer nyanserad än att slänga sig med orden "alltid" och "aldrig"?

De förtvivlade kvinnor som skriver och ber om råd, har väl rätt att förvänta sig mindre fördömande och djupare analys av någon som är avlönad för att ge bra råd?

Jag tycker den där muppen skulle lämna sin plats åt en annan man, som har förmåga att se bortanför sina egna värderingar då han försöker hjälpa.

Är det något jag och Älsklingen lärt oss under vår resa i denna dekandenta värld så är det att vara ytterst försiktiga med att döma och tro oss veta svaren på allt.

Ödmjukhet är alltid klädsamt. Både i och utanför sängen.

Livet är komplicerat, vem är jag att bestämma hur andra ska leva sina liv?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: